Xipre

Aquest circuit ens permetrà descobrir Xipre. Una gran illa que emergeix en front de la costa turca i que en les seves ciutats i pobles exhibeix el creuament entre les cultures de Orient i Occident. Des de l’ any 1974 es troba dividida amb dues zones: el sud la República de Xipre i al Nord la zona ocupada pels turcs.

Recorrerem el litoral descobrint els lloc mitològics com la Roca de Afrodita, per arribar a Paphos on visitarem els tombes dels Reis i el jaciment arqueològic de Kato-Paphos, capital de l’illa sota l’ Imperi Romà i avui en dia Patrimoni de la Humanitat. Ens endinsarem cap als Monts Troodos, massís muntanyós que vertebra l’ illa, on coneixerem el mon rural i podrem admirar els boscos de coníferes, xiprers, cedres, vinyes i arbres fruiters.


Descobrirem un riquíssim art bizantí, en esglésies i monestirs ortodoxes construïts durant l’ edat mitjana i decorats amb impressionants pintures murals, como la de Agia Paraskevi a Goroskipou, el monestir de Ayios Ioannis Lampadistis a Kalapanayiotis o el Monestir de Kykkos, el més gran i ric de Xipre. Visitarem ciutats importants: Limassol (Lemesos) el principal port de l’illa, important centre vinícola amb el seu castell medieval on es van casar Ricard Cord e Lleo amb Berenguera de Navarra en el 1191. Nicòsia (Lefkosia), capital del país, bonica ciutat medieval envoltada de muralles construïdes per la República de Venècia plena de museus, esglésies i mesquites. Travessarem el “check point” per visitar la part turca d ela ciutat. També visitarem Larnaca amb vestigis de l’ època fenícia, esglésies ortodoxes, mesquites otomanes i un llarg passeig marítim.Programa detallat

Tornar enrere